Smart Energy

Het energiehart van De Loskade

We gaan slim om met energie. En innovatief: we zijn onze eigen netbeheerder. Alle energie die we in de wijk opwekken gaat rechtstreeks naar het kloppende energiehart van De Loskade. Van hieruit leveren we elektriciteit aan onze huurders. Ook de watervoorziening regelen we vanaf dit centrale punt.

We zijn SmartGrid Ready. Dit SmartGrid Ready-netwerk hebben we samen met VM Consultancy ontwikkeld. De kast is geplaatst door Aalbers. Onze installaties zijn klaar voor een elektriciteitsnet dat energievraag en -aanbod op elkaar afstemt. De komende tijd ontwikkelen we zo’n intelligent net zelf.

Ook maken we gebruik van een waterontharder op de Loskade. Door gebruik te maken van een waterontharder wordt er bespaart op wasmiddelen, zeep en shampoo en gaan huishoudelijke apparaten tot 25% langer mee. Daarnaast zorgt het voor minder slijtage van kranen, leidingen, douchekoppen en ook kleding.

Alle opgewekte energie gaat naar het energiehart

We doen het samen

Samen komen we een stuk verder dan alleen. Als het gaat om innovaties en vooruitstrevende ideeën werken we bij voorkeur samen met inspirerende partners. Fijn Wonen monitort de verblijven en studio’s aan De Loskade. Dit doen wij onder meer met onze partner Jeemz Domotica. Dit bedrijf verzorgt alle sensoren en zorgt ervoor dat alle data bij Fijn Wonen terecht komen. De data-afdeling van Fijn Wonen verwerkt die informatie en signaleert onjuistheden of storingen. Bij klantvragen maakt de data-afdeling een analyse aan de hand van de data van de woning.

Off-grid

De komende tijd zal Fijn Wonen ook samen met partners verdere analyses uitvoeren om de verblijven en de studio’s aan De Loskade zoveel mogelijk off-grid te laten functioneren en de energiebehoefte te laten afnemen zonder comfortverlies.

Samenwerken? Laat het ons weten!

Wij willen ook graag experimenteren met manieren om energie op te slaan. Ben jij bedenker van vernieuwende energieopslagsystemen? We willen graag met je samenwerken op De Loskade!

Interesse? Neem hier contact met ons op.

Toon kaart