Circulariteit

Afvalscheiding en circulaire toepassingen

In de circulaire wijk van overmorgen scheiden we ons afval zoveel mogelijk. Ter plekke, in onze collectieve milieustraat. De gemeente Groningen werkt normaal met nascheiding van het restafval, maar haalt als experiment al ons afval gescheiden op. Gft-afval blijft op ons terrein. De huurders verzamelen hun groene restafval in een daarvoor bestemd gft-aanrechtbakje en legen dit in het wormenhotel in de binnentuin.

De Loskade, living lab, circulaire wijk, circulair bouwen, smart energie, tijdelijk huren, bewoners, experimenteren, fijn wonen, groningen, suikerfabriekterrein, de suiker, suikerfabrieksterrein, suikerterrein, groningen, van wijnen, fijn wonen
De Loskade, living lab, circulaire wijk, circulair bouwen, smart energie, tijdelijk huren, bewoners, experimenteren, fijn wonen, groningen, suikerfabriekterrein, de suiker, suikerfabrieksterrein, suikerterrein, groningen, van wijnen, fijn wonen, smart energy, smart grid, off grid, offgrid, wijk van overmorgen, wormenhotel
Containers bij De Loskade

Duurzame interieurkeuzes

Fijn Wonen is een duurzaam en circulair concept. En dat geldt ook voor het verzorgde interieur van onze verblijven op De Loskade. We hebben qua inrichting zoveel mogelijk verantwoorde keuzes gemaakt. Je kunt daarbij denken aan meubels met gerecycled leer, keukens van duurzaam plaatmateriaal en CO2-neutrale vloerafwerking van Interface.

Inrichting studio De Loskade
De Loskade, living lab, circulaire wijk, circulair bouwen, smart energie, tijdelijk huren, bewoners, experimenteren, fijn wonen, groningen, suikerfabriekterrein, de suiker, suikerfabrieksterrein, suikerterrein, groningen, van wijnen, fijn wonen
Eettafel op De Loskade

Behang en verf, ook circulair

Alle wanden van de verblijven op De Loskade zijn afgewerkt met paperbased circulair vliesbehang van EKOTEX. Het vliesbehang is gemaakt uit 99% gerecycled papier. De energie voor het productieproces is volledig opgewekt door een eigen waterkrachtcentrale.

Het schilderwerk is uitgevoerd met ecologische, circulaire verfsystemen van het merk Graphenstone. Deze unieke verf absorbeert CO2 en zuivert zo de lucht. De behang- en verfsystemen zijn 100% recyclebaar, gezond en veilig en CO2-neutraal.

Minder afval

Circulair leven gaat ook over zo min mogelijk afval produceren. Hoe? Dat willen we onderzoeken. We gaan daarom samenwerken met studenten van de Hanzehogeschool, die de afvalstromen van onze huurders in kaart gaan brengen.

Deze visie past naadloos bij Van Wijnen. Circulariteit is wat ons betreft een belangrijke manier om 100% toekomstbestendig te worden. Als bouwbedrijf én als sector nemen wij dan ook onze verantwoordelijkheid. Zowel in de producten die we maken als in onze werkwijze. We zetten flink in op afvalreductie op de bouw. Ons ambitieuze doel: 0% afval in 2025 en per saldo geen footprint vanuit ons proces en onze producten in 2030.

Toon kaart