Tech en Design

De combi van slim en mooi

Duurzaam én mooi! De gevel van Studio Solarix is een interactieve, energieopwekkende designgevel. Deze gevelpanelen op ons studiocomplex wekken zonne-energie op en hebben geïntegreerde ledverlichting. Het lichtprogramma is geprogrammeerd op bewegingssensoren in het trappenhuis.

De Loskade, living lab, circulaire wijk, circulair bouwen, smart energie, tijdelijk huren, bewoners, experimenteren, fijn wonen, groningen, suikerfabriekterrein, de suiker, suikerfabrieksterrein, suikerterrein, groningen, van wijnen, fijn wonen, donkergroen
De Loskade, living lab, circulaire wijk, circulair bouwen, smart energie, tijdelijk huren, bewoners, experimenteren, fijn wonen, groningen, suikerfabriekterrein, de suiker, suikerfabrieksterrein, suikerterrein, groningen, van wijnen, fijn wonen, smart energy, smart grid, off grid, offgrid, wijk van overmorgen

Op De Loskade testen we ook de FlexTherm Eco, die is geleverd door Flamco. Dit is een thermisch laadstation. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening. Met zijn ultracompacte design en efficiënte werking is dit een zeer zuinig toestel.

Daarnaast doen we een pilot met een CO2 warmtepomp van Mitsubishi Electric. CO2 als koudemiddel is de nieuwste techniek in de wereld van warmtepompen. Het zorgt voor hogere watertemperaturen en dat maakt een bredere toepassing van het product mogelijk. Alklima is hierin onze partner.

Zehnder plaatste een aantal (alternatieve) ventilatiesystemen.

Warmtepomp die gebruikt wordt op De Loskade

Op De Loskade testen we binnenwanden van Faay. Naast de ‘standaard’ panelen heeft Faay ook Kingsize panelen, hierbij is de binnenwand in een keer geplaatst.

Toon kaart