Wooncomfort ervaren op De Loskade

12 november 2020
Rein Swart van Accolade op De Loskade

Hoe is het om op De Loskade te verblijven? Rein Swart van Accolade ervaart het nu hij, totdat zijn nieuwe woning in mei 2021 klaar is, in een van de Fijn Wonen-woningen verblijft.   

Rein Swart van Accolade verteld over zijn verblijf op De Loskade

“Comfortabel, inspirerend en een waanzinnige locatie”

Rein Swart, voorzitter van de raad van bestuur van Woningcorporatie Accolade, hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Zowel voor zijn huurders, als voor zijn eigen thuis. In mei 2021 verhuist hij samen met zijn vrouw Janneke naar zijn nieuwe woning, een oude school in de binnenstad van Groningen. Tot die tijd woont hij in een Fijn Wonen-woning op De Loskade om dit woonproduct zelf te ervaren. Enthousiast vertelt hij over deze, tot nu toe, zeer waardevolle ervaring, zowel privé als zakelijk.

Een droom die uitkomt

De Loskade is een pop-up wijk op het voormalige Suikerfabriekterrein in Groningen. In deze circulaire wijk van overmorgen experimenteert Fijn Wonen met duurzame innovaties. “Het is echt een feestje om op De Loskade te mogen wonen. Ik ben ervan overtuigd dat deze manier van bouwen door Fijn Wonen de toekomst is. De vloerverwarming, warmtepomp, het warmteterugwinsysteem en vooral de puike isolatie maken de woning niet alleen duurzaam, maar ook bijzonder comfortabel. Bovendien zijn de woningen remontabel, waardoor ze op een andere plek kunnen worden neergezet. Een droom die uitkomt.”

Fijn Wonen zelf ervaren op De Loskade

“Toen ik mijn eigen huis had verkocht, wilde ik de maanden totdat we in onze nieuwe woning kunnen, graag overbruggen op De Loskade. Ik wilde zo’n woning zelf wel eens ervaren. Zowel privé als zakelijk. Tijdens ons verblijf heb ik constant onze huurders met een smalle beurs in mijn achterhoofd gehouden. De woning is goed geïsoleerd en all-electric, dat scheelt energiekosten. Huurders houden zo financieel meer over.”

Het volledige interview met Rein Swart lees je hier.

Rein Swart bij zijn tijdelijke woning op De Loskade
Rein Swart op de bank in zijn woning op De Loskade
Rein Swart wandelt door De Loskade
Rein Swart in zijn woning op De Loskade
Rein Swart van Accolade verteld over zijn verblijf op De Loskade